2014

Ιανουάριος 2014 – Online Εξετάσεις

Οι εντυπώσεις μου από την διετή φοίτησή μου στη σχολή ΣΙΤΑΜ Α-Β είναι εξαιρετικές. Ο συνδυασμός της πολύ γρήγορης μεθόδου εκμάθησης με την μεγάλη προσοχή που μας έδιναν οι καθηγητές με βοήθησε στο να απορροφήσω με ευκολία τόσο τις θεωρητικές όσο και τις πρακτικές γνώσεις. Η παράλληλη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, τόσο στην διαδικασία εκμάθησης όσο και στην υλοποίηση του σχεδιασμού, είναι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που με βοήθησε στις σπουδές μου και την κατάρτισή μου. Τέλος, πιστεύω πως οι σπουδές μου στην ΣΙΤΑΜ με εφοδίασαν με τις απαραίτητες γνώσεις για να σταθώ με αξιοπρέπεια επαγγελματικά.
Άννα Κατσιαδάκη

Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στη σχολή ΣΙΤΑΜ-ΑΒ, αυτό που μου έκανε αρχική εντύπωση ήταν ο άμεσος τρόπος διδασκαλίας της σχολής όπως και η άμεση επικοινωνία καθηγητή-μαθητή, με αποτέλεσμα να μάθω πατρόν σχεδιασμό ρούχου και γενικώς το τι απαιτεί μία collection για να δημιουργηθεί. Με όλα αυτά που αποκόμισα από την ΣΙΤΑΜ-ΑΒ μπόρεσα και απορροφήθηκα αμέσως ως chief designer σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία αντρικών ρούχων με εταιρικά καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδος όπως και με εξωγωγές. Επισης πρόσφατα μου δόθηκε η ευκαιρια από την ΣΙΤΑΜ-ΑΒ να αποκτήσω ακόμη ένα πιο αναγνωρίσιμο πτυχίο Αγγλικού Οργανισμού, το QCF επίπεδου 3. Ευχαριστώ πολύ την ΣΙΤΑΜ-ΑΒ.
Νεοχωρίτης Δημητριος

Πάντα μου άρεζε το ρούχο και η δημιουργία και το όνειρό μου ήταν να ασχοληθώ με αυτό επαγγελματικά. Η σχολή ΣΙΤΑΜ-ΑΒ μου έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσω τις σωστές βάσεις και γνώσεις ώστε να μπορέσω να αξιοποιήσω και να πραγματοποιήσω τις ιδέες μου και την δημιουργικότητα που είχα. Εκτίμησα πολύ το γεγονός ότι η σχολή μου δεν με ξέχασε και μετά την αποφοίτηση μου και πάντα με ενημέρωνε για διαγωνισμούς και εκδηλώσεις στις οποίες θα μπορούσα να συμμετάσχω και να προβληθώ ως νέος σχεδιαστής. Έτσι πήρα μέρος σε δύο μεγάλος διαγωνισμούς σε Ευρώπη και Ελλάδα. Μέσα από τα προγράμματα σπουδών Telestia έχω αποκτήσει και το δίπλωμα QCF επίπεδο 3 της Αγγλίας. Σήμερα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχω δικό μου ατελιέ και πελατολόγιο και νιώθω πολύ ικανοποιημένος που μπόρεσα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να ασχοληθώ με αυτό που πάντα ήθελα να κάνω. Με εκτίμηση.
Αναστάσιος Πάντσιος

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στις σπουδές μου στη σχολή ΣΙΤΑΜ-ΑΒ ήταν ο απλός και ξεκάθαρος τρόπος που γινοντουσαν τα μαθήματα. Ξεκίνησα εντελώς αρχάριος χωρίς καθόλου γνώσεις στο σχέδιο και την κατασκεύη των ρούχων. Η μεθοδολογία των μαθημάτων ήταν πολύ απλη και κατανόητη και σε πολύ γρήγορο χρονικό διαστημα κατάλαβα το πως και το γιατί. Ετσι έμαθα να σχεδιάζω δικές μου συλλογές και να φτιάχνω ρούχα με πολυ καλή εφαρμογή. Πρόσφατά μάλιστα μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την σχολή ΣΙΤΑΜ-ΑΒ να ενισχύσω και να κάνω πιο ανταγωνιστικο τον τίτλο σπουδών μου με το δίπλωμα QCF επιπεδο 3 της Αγγλίας. Σήμερα εργάζομαι ως υπέυθυνος σχεδιαστηρίου σε μεγάλη εταιρία παραγωγής ανδρικών ρούχων με εξαγωγές σε πολλές χώρες του κόσμου.
Θωμάς Γκέρσος

Μαϊός 2014

Η Αναστασία Βουγιούκα παρουσίασε τη διαδραστική μέθοδο Telestia Making, σε σχέση με το Apparel Product Development QCF Diploma και η Wendy Coley από την Fashion Enter ανακοίνωσαν το προσεχές σεμινάριο «Train the Trainer» που διοργανώνεται το Σεπτέμβριο με την Telestia.

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της Telestia χρησιμοποιεί διαδραστικά πολυμέσα και περιβάλλον προσομοίωσης κατάρτισης που έχει πολλά διεθνή βραβεία και έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό για την ενθάρρυνση των αποτελεσμάτων.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στις 21 Μαΐου στο Liverpool College, το UK F&T Apprenticeship Provider Meeting. Υπήρξε μια ευκαιρία να συζητηθούν θέματα κατάρτισης σε νέους φοιτητές, ιδιαίτερα εκείνους που μελετούν τεχνολογικά θέματα και δεξιότητες σχεδίων.

Υπήρξε γενική αναγνώριση ότι υπάρχει ένα πρόβλημα όσον αφορά τις δεξιότητες και τη διαδικασία ανάληψης της μάθησης, η οποία επηρεάζει την απόδοση της βιομηχανίας.

Εργασίες 2014

Με μία διάθεση για επιστροφή στην εξωτική φύση και στα ομορφα χρώματα η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τροπικά φυτά και λουλούδια, με έμφαση στα μεγάλα φύλλα και πέταλα. Τόσο οι φόρμες, όσο και τα χρώματα, τα υφάσματα και τα τυπώματα που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, αποπνέουν ένα θηλυκό και εξωτικό ύφος.

Νέοι Σχεδιαστές:

Μαγιώνα Άρτεμις, Χλιάρα Εύη

Το θέμα της συλλογής είναι από τις τάσεις μόδας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015, με τίτλο Abstract Cut Paper. Πρόκειται για ένα αφηρημένο μοντέρνο θέμα με έντονα χρώματα ασσυμετρες γραμμές και καμπύλες. Ρούχα εμπνευσμένα από πίνακες ζωγραφικής όπως Miro, Picasso και ακανόνιστες αρχιτεκτονικές δομές.

Νέοι Σχεδιαστές:

Φιλιππακοπούλου Σταυρούλα, Ασλάνοβα Τατιάνα, Παπαδοπούλου Μαρία